Nieuwsbrief okt 2021 Nieuwsbrief okt 2021

Foto-kalender 2022 van Simonshaven
Wat u altijd al wilde hebben van Simonshaven? Dit is uw kans! Wij willen een kalender 2022 van Simonshaven maken, maar hebben daarbij uw hulp nodig! 
Wij vragen u om foto’s in te sturen die iets met Simonshaven te maken hebben, denk aan oude en/of nieuwe foto’s, gebouwen, karakteristieke bewoners van vroeger en/of nu, natuur, enz., enz. Hoe de kalender zal worden is aan u, wij laten de invulling over aan uw fantasie. Wij laten ons graag verrassen!
U kunt tot 31 oktober uw foto’s insturen naar diaconie@kerksimonshaven.nl. De ideale foto’s hebben een liggend jpg formaat en hebben een zo hoog mogelijke resolutie. Natuurlijk realiseren wij ons dat dat niet altijd mogelijk is, zeker met oude foto’s, daarom vragen wij u de foto’s zo groot mogelijk aan te leveren. Na 1 november gaan wij de 13 leukste en mooiste foto’s uitkiezen.

De kalender wordt gerealiseerd door de diaconie van het Witte Kerkje. Diaconie is een oud woord voor hulp aan medemensen. De opbrengst van deze kalenderactie willen wij daarom aan een goed, regionaal doel schenken. Ook daarvoor willen wij u vragen: aan welk goed doel zou u wat willen schenken?
Uw voorstel voor het goede, regionale doel kunt u ook sturen naar diaconie@kerksimonshaven.nl. In de volgende nieuwsbrief geven wij u meer informatie hoe u de kalender kunt verkrijgen.

Diensten in het Witte Kerkje 
 
  3 oktober       10.00 uur               dhr. Rob van Mourik

10 oktober      10.00 uur               ds. Edwin de Jong
17 oktober      15.00 uur               INTREDE ds. Edwin de Jong,
                                                          Voorganger: ds. Arie van der Maas
24 oktober       10.00 uur               ds. Jan Schep
31 oktober       10.00 uur               ds. Frans Breukelman


Intrededienst ds. Edwin de Jong
Zondag 17 oktober doet ds. Edwin de Jong intrede als vaste predikant van onze gemeente. Deze feestelijke dienst begint om 15.00 uur. Naast de gebruikelijke kerkgangers worden ook gasten voor deze dienst uitgenodigd. Wilt u deze dienst bijwonen? Meldt u dan aan bij een van de kerkenraadsleden of via beheerder@kerksimonshaven.nl.

De schijnwerper op: Nathalie Stolk
Nathalie is in 2012 in de ‘nieuwbouw’ komen wonen. Samen met haar vriend Arno en inmiddels twee kinderen van 6 en bijna 3, woont ze met heel veel plezier in Simonshaven. Ze zochten een woonplek met een dorpskarakter. Ook toen was de huizenmarkt al lastig maar gelukkig werden de huizen aan de Beverwijkstraat verhuurd en konden zij als eerste kiezen. Een heel fijne stek waar ze hun kinderen lekker kunnen laten spelen en genieten van de Bernisse die zo dichtbij is. Nathalie is werkzaam in het voortgezet onderwijs en haar man in de bouwwereld. Wat is er dan mooier om thuis te komen in een fijne omgeving. Om wat ingeburgerd te raken heeft Nathalie zich destijds al snel aangesloten bij het Sinterklaascomité. Zo leerde ze diverse dorpsgenoten kennen. Het fijnste aan het dorp vindt ze de betrokkenheid bij elkaar. Toen haar man voor een langere tijd weg moest i.v.m. zijn werk, kwamen al snel buren vragen of ze het allemaal wel redde. Omgekeerd kon zij weer iets betekenen voor een buurvrouw die hulp nodig had. Op de vraag wat er minder fijn is aan het dorp, wisten ze beiden geen antwoord. Het is gewoon fijn! Bedankt voor jullie gastvrijheid en we hopen dat we jullie nog lange tijd in het dorp zullen zien.

Terugblik dorps BBQ
Afgelopen 25 september was het nationale Burendag. Voor die gelegenheid werd er door het Oranje- en Sinterklaascomité samen met stichting Vrienden van het Witte Kerkje een dorps BBQ georganiseerd. En wat een feest was het! Met heel veel bezoekers, geweldig weer en lekker eten was het een zeer geslaagde avond. Hier nogmaals alle organisatoren en vrijwilligers heel hartelijk bedankt voor alle inzet: van de tent-opzetters tot de hamburger-bakkers, en van de bar-medewerkers tot de muziek-dj’s! Met elkaar hebben we er iets moois van kunnen maken. Wie weet volgend jaar weer!

Activiteiten in het Witte Kerkje
 15 oktober   Barok in Simonshaven (georganiseerd door theater de Stoep)
31 oktober    Taizé viering aanvang 19.30 uur (georganiseerd door diverse kerken)

Activiteiten in de Hoeksteen
Vanaf oktober gaat er in de Hoeksteen een programma op de 2e en 4e dinsdag van de maand van start. Dit programma heet ‘Simonshaven Ontmoet’ en staat open voor iedereen die samen met anderen aan activiteiten in Simonshaven wil deelnemen. Het wisselende programma wordt in de Nieuwsbrief en via Facebook bekend gemaakt.

 4 oktober     Handige dames, aanvang 14.00 uur    
12 oktober    Simonshaven ontmoet: 14.30 uur – High tea! Om het programma af te trappen, starten we met een gezellige en (hopelijk) lekkere high tea. Daarvoor moet u wel zelf het lekkers meenemen! We delen van alles wat er is meegenomen en kijken uit naar een mooie middag.
21 oktober    Bijbel gespreksgroep, aanvang 10.00 uur
26 oktober    Simonshaven ontmoet: 14.30 uur – informatieve bijeenkomst, 
afgesloten met een           gezellig samenzijn.

                                   
Gratis nieuwsbrief
Wilt u de nieuwsbrief voortaan per mail ontvangen? Of kent u zo iemand? Geef dan het mailadres door aan: beheerder@kerksimonshaven.nl.
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Protestantse Gemeente Simonshaven-Biert en verschijnt maandelijks. www.kerksimonshaven.nl ●beheerder@kerksimonshaven.nl ● Bankrekening: NL15INGB0008801821
terug