Nieuwsbrief april 2021 Nieuwsbrief april 2021

HET WITTE KERKJE                en                DE HOEKSTEEN

 NIEUWSBRIEF 
   April 2021


 
 
Achter de schermen is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de toekomst van het Witte Kerkje. In het bijzonder aan de plaats ervan in het dorp Simonshaven. Helaas gaat dat niet zonder een financiële injectie. We zijn dankbaar en blij dat de landelijke kerk onze activiteiten naar waarde heeft geschat en ons daarom wat meer financiële armslag heeft gegeven. Met deze “injectie” kunnen we Edwin de Jong in onze gemeente aanstellen als voorganger. Edwin is een groot voorstander van de dorpskerkenbeweging. Met andere woorden, de kerk is het middelpunt van het dorp en is er voor alle mensen. Of je nu wekelijks naar de dienst komt of (bijna) nooit, er is altijd wel iets dat voor jou aantrekkelijk is om mee te maken. Edwin heeft de volgende slogan bedacht:
               “Parel in de polder”
Laten we er samen, kerkgangers en dorpsbewoners, voor gaan om deze parel te laten glanzen!
Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de activiteiten die hopelijk snel kunnen starten.
 
Idee voor een activiteit?
Heeft u een idee voor een activiteit? Een voorstel voor iets of iemand in de schijnwerper? Laat het ons weten via 06 15947741 of beheerder@kerksimonshaven.nl.
 
 
 
Diensten in het Witte Kerkje 
 1 april  19.30 uur       Witte donderdag HA   ds. Edwin de Jong Hellevoetsluis
                                   voor deze dienst dient u zich vooraf aan te melden
 
 2 april  19.30 uur       Goede vrijdag             ds. Edwin de Jong Hellevoetsluis
 
 4 april  10.00 uur     Pasen                                   ds. Edwin de Jong Hellevoetsluis      
11 april 10.00 uur                                        Rob van Mourik Hellevoetsluis
18 april 10.00 uur                                          Ds. G.T. ter Horst Hellevoetsluis
25 april 10.00 uur                                          Ds. Frans Westermann


 

Beschrijving: Pin van Geloven enzo op Geloven is leuk ja toch? | Knutselen christelijk  pasen, Bijbelknutselwerk, Kinderbijbel knutselenPasen
Zondag 4 april vieren we in de kerk het Paasfeest. Maar wat betekent dat eigenlijk? Voor iedereen die niet (meer) zo Bijbelvast is hier een uitleg in twee minuten. Scan de QR code of gebruik deze link: https://www.youtube.com/watch?v=J9Ac1eGcENE.

Activiteiten in de Hoeksteen
  • Eerste maandag van de maand, maar deze keer op 8 april , zijn de handige dames aanwezig. Zij haken en breien voor anderen. O.a. voor kinderen in Roemenië en de actie schoenendoos.
  • Ook is er maandelijks (donderdag 1 april) een gesprekskring waarin thema’s uit de bijbel en de ervaring van het leven worden besproken. 
          
De schijnwerper op: Beschrijving: Kleurplaat lamp. Gratis kleurplaten om te printen.    Cees en Rosanne Biesheuvel


Deze maand was ik te gast op de boerderij van Cees en Rosanne. Een jong gezin met twee kleine kinderen dat aan de Polderweg woont. Als rechtgeaard stadsmens is het altijd een belevenis om een kijkje te nemen op een boerderij. Het was niet altijd de bedoeling dat Cees op de boerderij zou gaan werken. Hij werd eerst monteur van landbouwmachines maar vond daarin onvoldoende uitdaging. Hij ging terug naar school om een hbo-opleiding in de melkveehouderij te volgen. Met name de wet- en regelgeving is zo complex en vaak aan veranderingen onderhevig, dat een gedegen opleiding noodzakelijk is. Om het bedrijf verder te ontwikkelen en toekomstbestendig te maken heb je echter wel tijd nodig. Maar de overheid wil vaak snel resultaat zien. Deze uitdaging gaan Cees en Rosanne niet uit de weg. Ook Rosanne heeft een agrarische achtergrond en voelt zich helemaal thuis in de polder. De ruimte om het huis, het verzorgen van haar paard geeft haar energie.
Naast het houden van koeien en de schapen willen ze in de toekomst nog andere activiteiten vanuit hun bedrijf gaan ondernemen. Langs de weg staat inmiddels al wel een stalletje (met vlag) waar je eieren, boter, groentes, appels en aardappelen kunt kopen. Producten van o.a. collega’s. Ernaast staat het geldkistje. Zo mooi om te merken dat hierin het vertrouwen in de medemens blijkt! 
Het contact met het dorp is beperkt, maar Cees bewaart goede herinneringen aan zijn jeugd. En, Rosanne en hij zijn in het Witte kerkje getrouwd. Dus wanneer er activiteiten georganiseerd gaan worden zijn ze van de partij. Ook hier hoorde ik over de dorps BBQ. Ook zou het leuk zijn wanneer er iets voor de kinderen wordt gedaan. Bv. een klein speeltuintje, een strandje met een tentje waar je iets kunt kopen.
Wel hopen ze dat het een echt dorp zal blijven. 
Bij het naar huisgaan, heb ik even in het stalletje gekeken…. Handig en super vers… gelijk maar een en ander meegenomen!
MvL.Gratis nieuwsbrief.
Het blijkt dat niet iedereen in het buitengebied de nieuwsbrief bezorgd krijgt. Ken je zo iemand? Geef dan het mailadres op en voortaan krijgt u maandelijks de nieuwsbrief toegestuurd. beheerder@kerksimonshaven.nl


Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Protestantse Gemeente Simonshaven en Biert en verschijnt maandelijks. Voor meer informatie:
Lageweg 1-2 Simonshaven
Bankrekening: NL15INGB0008801821

www.kerksimonshaven.nl of beheerder@kerksimonshaven.nl
 
terug