Nieuwsbrief mei 2021 Nieuwsbrief mei 2021

                                                                                                         
Nieuwsbrief het Witte Kerkje en de Hoeksteen
Mei 2021


Koningsdag en 4 mei
Deze uitgave van de nieuwsbrief ontvangt u een week eerder dan gewoonlijk. Dit heeft te maken met Koningsdag en de activiteiten die op het dorp gaan plaatsvinden. Wanneer we de reguliere datum zouden aanhouden waren we hiervoor te laat. Koningsdag zal dus niet helemaal aan ons voorbijgaan. Zie hiervoor ook het stukje van ‘De schijnwerper op’.
Beschrijving: https://www.tracesofwar.com/upload/9196180909210952.jpg
Na Koningsdag is het al snel 4 en 5 mei. Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Misschien weet niet iedereen dit, maar op het kerkhof bij het Witte Kerkje zijn twee graven van omgekomen Britse piloten. De twee piloten maakten deel uit van de bemanning van de Wellington P9232 van 9 Squadron. Op 6 juni 1940 waren zij op weg naar Duisburg. Al snel na het passeren van de Nederlandse kust werd het vliegtuig geraakt door luchtafweergeschut en stortte het neer tussen Simonshaven en Geervliet. Squadron Leader Peacock en Sergeant Hargrave kwamen bij de crash om het leven. De rest van de crew werd krijgsgevangen gemaakt door de Duitsers. U kunt de graven dagelijks bezoeken. Het hek is wel gesloten, maar niet op slot.

Idee voor een activiteit?
Heeft u een idee voor een activiteit? Een voorstel voor iets of iemand in de schijnwerper? Laat het ons weten via 06-15947741 of beheerder@kerksimonshaven.nl.

Een nieuwe dominee
Beschrijving: ImageVanaf oktober vorig jaar trekt ds. Edwin de Jong met de kerkenraad op om samen na te denken over de toekomst van het Witte Kerkje. Deze plannen krijgen nu een steeds concretere vorm. We zijn daarom ook verheugd dat in samenspraak met de landelijke kerk Edwin in ieder geval voor de komende vijf jaar aan Simonshaven verbonden zal zijn. Edwin heeft ervaring in het buitenland en heeft zeven jaar als predikant van de Doopsgezinde Gemeeente in Ouddorp gewerkt. Daarna heeft hij zich verschillende jaren beziggehouden met alternatieve vormen van kerk-zijn (pioniersplekken) in Amsterdam en Rotterdam. Edwin is getrouwd met Annabell en heeft twee dochters. Hij is bereikbaar onder 06-54383694 of edwinmdejong@gmail.nl.

Diensten in het Witte Kerkje 
 
2 mei      10.00 uur                             ds. Edwin de Jong
 
9 mei    10.00 uur                           dhr. Co Elshout 
16 mei  10.00 uur                                       dhr. Rob van Mourik          
23 mei    10.00 uur     Pinksteren       ds. Edwin de Jong

30 mei    10.00 uur                             dhr. Rob van Mourik
De schijnwerper op: Beschrijving: Kleurplaat lamp. Gratis kleurplaten om te printen.Het oranje comité
Beschrijving: http://kleurplaten.nl/kleurplaten/9902.gifHet oranje comité is een groep vrijwilligers die onlangs weer met elkaar in contact is getreden. Want, hoewel Koningsdag ook dit jaar niet gevierd kan worden zoals we gewend waren, wilden ze toch de koppen bij elkaar steken om te kijken wat dan wel mogelijk was. Betty, Nathalie, Linda, Evelien, Freek, Charel, Piet, Angela, Marcel, Ineke, Hans en Mirjam zijn de enthousiastelingen die voor hun dorp toch iets willen organiseren. Met een aantal van hen hebben we gebrainstormd hoe het zou worden aangepakt. Allerlei ideeën passeerden de revue, maar bleken lastig uit te voeren. Daarvoor moeten we wachten op tijden zonder het corona virus. Maar dat er weer activiteiten gaan komen is een ding dat zeker is.
 
Wat wordt er dit jaar georganiseerd? Bij deze nieuwsbrief ontvangt u een zakje bloemenzaad, met dank aan de sponsors! We vragen iedereen dit op een goed zichtbare plaats uit te strooien met als doel dat we straks een fleurig dorp hebben. Maar ook dat de bijen weer voldoende voedsel vinden! 


Beschrijving: Kleurplaat toostNatuurlijk worden dit jaar wel weer de vlaggetjes in het dorp opgehangen en wel in de week van Koningsdag tot en met bevrijdingsdag. Op Koningsdag zelf, dus 27 april, komen de vrijwilligers bij u aan de deur met koffie, thee en een glaasje oranjebitter. Zo willen we een toast uitbrengen op onze koning en hiermee ook de saamhorigheid van ons mooie dorp onderstrepen en verheugen we ons op de tijd die gaat komen waarin we elkaar weer “echt” kunnen ontmoeten. (MvL)

Hemelvaartsdag en Pinksteren
Volgende maand is het Hemelvaartsdag en Pinksteren. Maar wat wordt daar, behalve een paar vrije dagen, eigenlijk gevierd? Met Hemelvaartsdag herdenkt de kerk dat Jezus na zijn tijd op aarde naar de hemel is opgestegen. Daarmee heeft hij in feite het werk dat hij begonnen is gedelegeerd aan de mensen die in zijn naam willen leven. Pinksteren, altijd vijftig dagen na Pasen en tien dagen na Hemelvaartsdag, is het feest van vuur en geest. Gods geest wordt aan mensen gegeven om het werk van God zichtbaar te maken op aarde. Helaas is dat in het verleden niet altijd zo goed gelukt. Toch willen christenen blijven proberen om, geïnspireerd door Gods geest, te leven volgens het getuigenis van hun geloof. Wilt u meer weten? U bent van harte uitgenodigd voor de dienst op Eerste Pinksterdag.

Activiteiten in de Hoeksteen
  • 28 mei: Bijbelgespreksgroep
    Contact: ds. Edwin de Jong, 06-54383694 of edwinmdejong@gmail.com
  • 3 mei: Handige dames
Contact: Tammy van der Stelt, 06-10969735

Gratis nieuwsbrief
Het blijkt dat niet iedereen in het buitengebied de nieuwsbrief bezorgd krijgt. Ken je zo iemand? Geef dan het mailadres op en voortaan krijgt deze persoon maandelijks de nieuwsbrief via de e-mail toegestuurd. Berichtje naar: beheerder@kerksimonshaven.nl.Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Protestantse Gemeente Simonshaven-Biert en verschijnt maandelijks. Voor meer informatie:
Lageweg 1-2 Simonshaven
Bankrekening: NL15INGB0008801821
www.kerksimonshaven.nl of beheerder@kerksimonshaven.nl


 
terug