Nieuwsbrief jan. 2021 Nieuwsbrief jan. 2021


Kerst in Simonshaven
Wat waren we enthousiast om in een aangepaste vorm de kerstavonden met kaarslicht  voor te bereiden. Helaas hebben we door de verscherpte maatregelen moeten besluiten om alles af te gelasten. Wel mochten we de kerstmorgendienst vieren, die ook online te beluisteren was. We hopen dat ieder zich deze bijzondere kerst zal blijven herinneren. Niet aan wat allemaal niet kon, maar wel aan wat het ons gebracht heeft. Zorgen voor elkaar en dat niet alles zo vanzelfsprekend is als we dachten. 
Nu staan we voor een nieuw jaar. We hopen dat vaccinatie binnenkort mogelijk is en dat we Corona kunnen uitbannen. We wensen alle inwoners van Simonshaven, Biert en belangstellenden een gelukkig en vooral gezond 2021 toe. 


Activiteiten in de Hoeksteen
Ook hier helaas geen activiteiten. Maar zodra er weer enige versoepeling is, staan we in de startblokken!  Houd dus de volgende nieuwsbrieven in de gaten.


DE-punten   (Bericht van Vrede voor de stad)
Spaart u ook DE-punten mee voor onze Voedselbank? Wij kopen daar koffie voor, een luxeproduct dat anders niet in de voedselpakketten kan worden opgenomen. De deelnemende supermarkten zijn AH Centrum Spijkenisse, AH Sterrenkwartier Spijkenisse, AH Heenvliet, AH XL Hoogvliet, Dirks Spijkenisse Akkers, JUMBO Waterland/Maaswijk/Groenewoud Spijkenisse, de MCD Zuidland, PLUS Akkerhof Spijkenisse en Verhage Plateau Spijkenisse. De Voedselbank Spijkenisse is ontzettend blij met deze medewerking, zonder welke de spaarpuntenactie niet zou kunnen draaien.


Diensten in het Witte Kerkje
3   januari                 Ds. Edwin de Jong / Hellevoetsluis
10 januari                 Rob van Mourik / Hellevoetsluis
17 januari                 Jan Sinia / Spijkenisse
24 januari                 Annabel Magdeburg-de Jong / Hellevoetsluis
31 januari                 Ds. D.G. ter Horst / Hellevoetslus


De schijnwerper op:  Marieke de Graaff
Deze maand staat Marieke in de schijnwerper. Zij is intensive care  verpleegkundige in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland en getrouwd met Han, hij is ambulance verpleegkundige. Beiden staan tijdens deze corona pandemie in de frontlinie. Zij maken heel wat mee in deze tijd.  Marieke: ik luister graag naar Dr Diederik Gommers want hij vertelt precies hoe het is. Mensen kunnen helpen in de meest kwetsbare fase in hun leven, samen te werken met een heel team (specialisten, collega verpleegkundigen, fysiotherapie, logopedie etc.), te werken met techniek (beademingsmachine, infusen+medicatie) maakt het dat het een prachtig beroep is. 
Marieke is een echt buitenmens. Het geeft haar de nodige energie om haar werk te kunnen blijven doen. Ze haalt veel energie uit de omgang met haar dieren Chodsky Pes hond Cees  en haar IJslands paard Natan. Dat is een oud ras dat bekend staat om de extra “gangen” zoals de tölt- en telgang. Ze doet niet mee aan wedstrijden maar bezoekt soms een les op de speciale ovaalbaan.
Marieke woont al 21 jaar in Simonshaven. Haar kinderen groeiden hier op en ook zij zijn inmiddels blij dat zij in zo’n mooie natuurlijke omgeving wonen. Zoals ze zegt: “Met de Bernisse als achtertuin”. Ze haalt herinneringen op aan het Kluweke, een clubje eerst voor meisjes om te leren haken en breien en knutselen. Later kwamen ook de jongens erbij. Zij vindt het een fijn dorp om te wonen en hoopt dat het zo zal blijven. Het is leuk dat er nieuwe mensen in het dorp komen wonen waardoor oude woningen mooi worden opgeknapt. Om elkaar ( nog) beter te leren kennen, zou het leuk zijn wanneer er bv. weer een nieuwjaarsborrel of zomer bbq wordt georganiseerd. Ook om de bewoners van “de nieuwbouw” beter bij het dorp te kunnen betrekken. 
Aan dorpsgenoten wil zij meegeven: “Let op elkaar!” Dat is de essentie van het dorp. Niet afwachten, maar neem initiatief want nieuwe inwoners staan open voor contact! 
Daar zijn wij het volledig mee eens en hopen, wanneer de tijd en de maatregelen het toelaten, elkaar te ontmoeten bij een dorpsactiviteit rond de Hoeksteen.     


Nieuw kerkblad. (Rectificatie)
Bij het tot stand komen van het nieuwe kerkblad is er onduidelijkheid ontstaan over de betaling ervan. Het misverstand is ontstaan door miscommunicatie van enthousiaste medewerkers. Dus voor alle duidelijkheid hieronder nogmaals hoe het echt zit.
Het verschijnt vier keer per jaar. Het abonnement bedraagt €10,- Heeft u belangstelling? U kunt zich aanmelden bij Tammy van der Stelt, per e-mail redactie@kerksimonshaven.nl . Heeft u al een abonnement op het Baken, dan loopt dit automatisch verder. U ontvangt dan volgend jaar geen Baken meer. Wilt u het Baken van Hekelingen blijven ontvangen, neem dan contact op met de kerkrentmeesters van Hekelingen. 


Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Protestantse Gemeente Simonshaven en Biert en verschijnt maandelijks. Voor meer informatie:
Lageweg 1-2 Simonshaven
www.kerksimonshaven.nl  of beheerder@kerksimonshaven.nl
 
terug