Nieuwsbrief nov 2021 Nieuwsbrief nov 2021
Simonshaven actief
Deze nieuwsbrief willen we aandacht schenken aan de activiteiten in Simonshaven. Van oudsher hoort de Hoeksteen als gebouw bij de kerk. Op zich is dat natuurlijk zo, maar de kerk is niet meer de kerk van 50 jaar geleden. Inmiddels wordt er hard aan gewerkt van om het dorp weer een attractieve woonkern te maken, met veel activiteiten. Wat zou het fijn zijn wanneer de Hoeksteen meer gaat worden gezien als een plaats om samen te komen als dorpsgenoten. Alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Schroom niet om erbij te komen! Wees dus welkom op alle activiteiten die deze winter gaan plaatsvinden. 


Sinterklaas komt naar Simonshaven!!
Ondanks de grote drukte komt Sinterklaas dit jaar ook weer naar Simonshaven. Op zaterdag 20 november is het zover: om 10.00 uur zullen Sint en zijn Pieten aankomen op de Lageweg.
Alle kinderen die door hun ouders of opa’s en oma’s zijn ingeschreven zullen de Sint opwachten in de Hoeksteen. Vanwege Corona was het feest verleden jaar niet mogelijk maar dit jaar kan het gelukkig wel doorgaan. We weten zeker dat we weer een fantastische ochtend zullen hebben.
De Sint is nu nog in Spanje, maar heeft ons al laten weten dat hij het heel leuk vindt om jullie allemaal weer te zien. Hartelijk groeten van Sinterklaas en tot ziens op 20 november!


Diensten in het Witte Kerkje 
  7 november  10.00 uur               mw. Annabell de Jong      
14 november 10.00 uur               dhr. Rob van Mourik
21 november 10.00 uur               ds. Edwin de Jong
28 november 10.00 uur                mw. Annabell de Jong


Nieuw: Leesgroep Simonshaven
De koude tijd van het jaar is heel geschikt om op de bank weg te kruipen met een goed boek. Maar soms zou het prettig zijn om met anderen nog eens door te spreken over dat wat je gelezen hebt. Daarom beginnen we de Leesgroep!
Het idee: we komen verschillende keren per jaar bij elkaar en lezen allemaal hetzelfde boek. Tijdens de bijeenkomst spreken we daarover door en kiezen we een nieuw boek uit voor de volgende keer. Dit is een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en qua lezen uit je comfortzone stappen. Geef je op en doe mee!
We starten op 16 november om 19.30 uur door met elkaar kennis te maken. Dan maken we ook afspraken over het vervolg en kiezen we het eerste boek uit. Meer informatie of aanmelden?
Nikki Visser: nikki_geana@hotmail.com of
Edwin de Jong: 06-54383694 /  edwinmdejong@gmail.com
Lichtjesavond 20 november
Na de grote belangstelling voor de eerste Lichtjesavond vorig jaar, is er op zaterdag 20 november een nieuwe Lichtjesavond rondom het Witte Kerkje. Dit is een bijzondere gelegenheid om geliefden, familie of vrienden die zijn overleden te herdenken. Iedereen uit het dorp of de omgeving wordt hiervoor uitgenodigd. Het is zeker niet noodzakelijk dat uw geliefde bij het Kerkje begraven is.
Bij de Hoeksteen kunt u een kaars kopen. De prijs is €1,00. Deze is voorzien van een dekseltje en brandt 48 uur. Met de brandende kaars gaat u in een stille tocht naar de begraafplaats. U kunt ervoor kiezen de kaars op het graf van uw dierbare neer te zetten of op het grasveld op een gezamenlijke plaats.
Na afloop is er gelegenheid samen een kopje koffie of thee te drinken in de Hoeksteen.

Samen eten
Op dinsdag 23 november om 17.00 uur gaan we weer samen eten in de Hoeksteen. Dit keer worden het ovenschotels! Keuze uit diverse gerechten, ook vegetarisch. Om de kosten enigszins te drukken vragen we een bijdrage van € 5,00. U krijgt daarvoor wel een voor-, hoofd- en nagerecht en koffie toe.

De schijnwerper op: actie schoenendoos
Wat kan jij doen voor een kind in armoede? Meer dan je denkt! Doe mee aan de Schoenendoosactie (zie bijgevoegde actiefolder) en tover een simpele schoenendoos om tot een kostbaar geschenk. De dozen kun je inleveren tot 19 november bij Tammy van der Stelt, Ring 15.
            
Fotokalender 2022 van Simonshaven
Voor de Fotokalender 2022 Simonshaven zijn inmiddels al heel wat foto’s binnengekomen. Hartelijk dank aan alle fotografen!
  • Wat gaan we doen? De diaconie van het Witte Kerkje maakt een jaarkalender met afbeeldingen van Simonshaven en omgeving. De opbrengst is voor het goede doel.
  • Wat gaat de kalender kosten? De kalender is 20 bij 20 centimeter en kost €12,50. Leuk als cadeautje voor de feestdagen!
  • Hoe krijg ik een kalender? Je kunt de kalender ophalen en (contant!) afrekenen in de Hoeksteen op dinsdag 30 november van 18.3020.00 uur en op zaterdag 4 december van 14.00-16.00 uur. Het is niet mogelijk te reserveren. Op = op!!

Activiteiten kalender
  1 november           Handige dames, 13.00 uur         
  9 november           Simonshaven ontmoet, 14.30 uur – filmmiddag
16 november           Leesgroep
18 november           Bijbel gespreksgroep, 10.00 uur
20 november           Sinterklaasfeest, 10.00 uur
20 november           Lichtjesavond, 19.30 uur
23 november           Simonshaven ontmoet, 17.00 uur – samen eten
28 november           Taizé viering in het Witte Kerkje, 19.30 uur
                                   
Gratis nieuwsbrief
Wilt u de nieuwsbrief voortaan per mail ontvangen? Of kent u zo iemand? Geef dan het mailadres door aan: beheerder@kerksimonshaven.nl.
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Protestantse Gemeente Simonshaven-Biert en verschijnt maandelijks. www.kerksimonshaven.nl ●beheerder@kerksimonshaven.nl ● Bankrekening: NL15INGB0008801821
terug