Nieuwsbrief dec. 2020 Nieuwsbrief dec. 2020

 

HET WITTE KERKJE en DE HOEKSTEEN

NIEUWSBRIEF Lichtjesavond in Simonshaven Op zaterdagavond 21 november is een nieuwe traditie geboren! Het herdenken van overleden dierbaren. In de Hoeksteen werden de persoonlijke kaarsen verkocht en kreeg iedere gast een “troostboekje” mee. Langzaam liep men naar het zo mooi verlichte kerkje en bracht men het lichtje naar een bekend graf of naar het herdenkingskruis op het nieuwe gedeelte van de begraafplaats. Het was niet alleen een plaats van herdenken maar ook van ontmoeten. Het was gelukkig droog en velen bleven met elkaar staan praten over tijden van weleer. Het is zeker voor herhaling vatbaar. We hopen dat we volgend jaar na afloop van de herdenking, samen kunnen komen in de Hoeksteen om daar bij koffie of thee, herinneringen op te halen.

Kerst bij kaarslicht Het was een jarenlange traditie… kerstfeest bij kaarslicht in het sfeervolle Witte Kerkje van Simonshaven. Helaas kon het door verschillende omstandigheden een aantal jaren niet doorgaan. Maar gelukkig is de draad weer opgepakt en ondanks de beperkende maatregelen i.v.m. het corona virus, kunnen we u vertellen dat er twee kerstdiensten worden gehouden En wel op zaterdagavond 19 en zondagavond 20 december aanstaande. De aanvang is 19.30 uur. Helaas mogen er tijdens een dienst, buiten de medewerkers, maar 30 personen aanwezig zijn. U moet zich dus vooraf inschrijven via beheerder@kerksimonshaven.nl Vermeld uw naam, het aantal personen en de avond van uw keuze. Toewijzing gaat op volgorde van binnenkomst van de mail. Mocht de avond van uw keuze vol zijn, geef dan aan of u op de andere avond wilt komen. Het belooft weer een avond als vanouds te worden!

Activiteiten in de Hoeksteen Helaas hebben de maatregelen rondom het corona virus alle activiteiten stilgelegd. Nu er weer enige versoepeling is en er in de buurthuizen weer 30 personen mogen samenkomen, hopen we in januari de draad weer op te pakken. Houd dus de volgende nieuwsbrief in de gaten.

Diensten in het Witte Kerkje 6 december 10.00 uur Dhr. Rob van Mourik 13 december 10.00 uur Mevr. Annabel Magdeburg-de Jong 19 december 19.30 uur Kerst bij kaarslicht 20 december 10.00 uur Dhr. Rob van Mourik 20 december 19.30 uur” Kerst bij kaarslicht 25 december 10.00 uur ds. Edwin de Jong

De schijnwerper op: Angela Krijgsman en Sebastiaan Gesquiêrre We proberen in iedere nieuwsbrief de schijnwerper op iemand of iets uit het dorp te richten! Deze keer zijn het Angela (37) en Sebastiaan (39). Deze zeer sportieve jonge mensen wonen sinds anderhalf jaar, samen met hond Chelsea, aan de Ring 21. Beide zijn opgegroeid in Spijkenisse en samen woonden zij in Hellevoetsluis. Waarom kozen zij voor Simonshaven? Sebastiaan heeft 24 jaar intensief gevoetbald bij vv Simonshaven en bracht daar veel vrije tijd door. Inmiddels is het voetballen verruild voor de triatlon. Dat doen ze dan nu ook samen bij Triathlon Vereniging Spijkenisse `TVS’90’. Je praat dan over 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en dan nog een marathon van 42 km er achter aan. Dit vergt heel wat training. Het is dus niet verwonderlijk wanneer men Angela vanuit huis, in haar wetsuit met een trappetje naar het haventje ziet lopen om even een paar rondjes om het eiland bij Zuidland te gaan zwemmen. Dan snel naar huis de wielrenkleding aan en fietsen door de polder. Vervolgens nog een hardloop training erachteraan. Zij doen dit naast hun werk als declarant van douane aangiften en accountmanager bij een fruitimportbedrijf. Angela is wel van plan om hardlooptrainingen te gaan geven in de omgeving van Simonshaven. Wie interesse heeft kan bij haar terecht voor meer info. Op mijn vraag wat in Simonshaven hen zo aantrekt, zijn dat niet alleen de sportmogelijkheden, maar ook de ruimte en de natuur. Het is een karakter- en sfeervol dorp waar ze zich al helemaal thuis voelen. Vlak na de finish van een triatlon heeft Sebastiaan Angela ten huwelijk gevraagd! En wat is er mooier om straks, wanneer de maatregelen van Corona niet meer nodig zijn, te trouwen in het prachtige Witte Kerkje! Ze hopen nog heel veel jaren in Simonshaven te wonen. Op mijn vraag hoe ze de toekomst van Simonshaven zien, antwoordden ze dat ze hopen dat het dorp gespaard blijft voor “oprukkende” huizen uit Spijkenisse en Zuidland. Zelf vonden ze het niet aardig klinken maar ze hopen dat Simonshaven het dorpskarakter zal behouden! Wij wensen hun in elk geval nog heel veel mooie jaren toe!

Nieuw kerkblad ( Deze eerste uitgave wordt in Simonshaven gratis verspreid) Begin december komt het nieuwe kerkblad uit. Het verschijnt vier keer per jaar. Het abonnement bedraagt €10,- Heeft u belangstelling? U kunt zich aanmelden bij Tammy van der Stelt, per e-mail redactie@kerksimonshaven.nl . Heeft u al een abonnement op het Baken, dan loopt dit automatisch verder. U ontvangt dan volgend jaar geen Baken meer. Wilt u het Baken blijven ontvangen, neem dan contact op met de kerkrentmeesters van Hekelingen.

Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Of kent u iemand buiten het dorp die deze graag wil ontvangen? U kunt het mailadres doorgeven via beheerder@kerksimonshaven.nl

terug